HOME WIE ZIJN WIJ ? GESCHIEDENIS VOERTUIGEN VRACHTWAGENS FPA - EGR ECU SERVICES PROMO NEWS TE WETEN CONTACT
     

Korte geschiedenis

RPM is een engineering afdeling van Alvan Motors.

Alvan Motors, opgericht in 1981 door Alain Vandriessche heeft zich sindsdien geconcentreerd op de mechaniek van sport- en racewagens.

 

 In de jaren '80 namen veel Porsche 911 , klaargestoomd door Alvan Motors, met groot succes deel aan verscheidene kampioenschappen van rallyes, rally-cross en omloop. (o.a. wereldkampioenschap rally-cross 1984)

 

 In 1993 ontstond de eigen renstal van Alvan Motors waar zij een Lotus Esprit Turbo bouwden voor het GT kampioenschap.

Twee jaar later werd een nieuwe uiterst snelle Lotus Esprit in onze werkplaatst gecreeerd in samenwerking met Lotus Engineering UK.

De resultaten waren verbluffend! De motor ontwikkelde toen al 200 pk per liter; cijvers die toen dicht bij de Formule 1 aanleunden.

 In 1997 werd Alvan Motors door het befaamde franse sportwagenmerk Venturi aangesteld om een nieuwe 3.0 l V6  bi-turbo motor te ontwikkelen. Alvan Motors heeft zowel de motor productieklaar gemaakt alsook de volledige homologatie procedure uitgevoerd.  De Venturi 300 Bi-Turbo  is in productie gegaan in 1998.

 Daarna heeft Peugeot ons de realisatie toevertrouwd van een V6 bi-turbo voor hun model 406 coupé. Met dit model 406 bi-turbo kon Peugeot, als franse constructeur concureren  met de BMW M3 en Mercedes AMG.

 Ondertussen werden er door Alvan Motors vele vermogenkits ontwikkeld, onder andere voor de Lotus Elise en Exige modellen welke op onze vermogenbanken uitgetest werden.  Tevens andere motoren zowel voor straat als circuit gebruik  werden hier ontwikkeld,getest en uitgemeten.

 Door onze technische afdeling werd in 2002  een project gerealiseed .voor Matra-Renault  Voor de Avantime werd er een turbo motor ontwikkeld met een zeer hoog vermogen. De grootste uitdaging hier was de electronische programmatie welke wij volledig ontwikkelden.

 Volgend op het succes van het project voor Matra-Renault  voor de Avantime realiseerden wij een gelijkaardige opdracht voor een Renault Laguna

 Door de laatste 10 jaar gewerkt te hebben met meerdere fabrikanten van electronische computers hebben wij een ongeëvenaarde ervaring op het gebied van programmeren van motoren.

 Nadat het etablissement te Drongen-Gent verkocht werd, heeft Alvan Motors nu een terrein gekocht te Spa Francorchamps op de weg naar het circuit van Francorchamps om zich te installeren in hun nieuwe gebouwen met specialisatie Engineering.

 RPM zal zich voornamelijk concentreren op de herprogrammatie van diesel en benzinemotoren voor straatvoertuigen, vrachtwagens en moto's en zal de totale verantwoordelijk van de aciviteiten dragen.

ACCUEIL
QUE FAISONS NOUS ?
HISTORIQUE
VEHICULES
CAMIONS
Silver Tornado | RPM TRUCK
Alain Vandriessche | info@rpmpower.be
gsm + 32(0) 0478 65 55 19 | tél +32(0) 87 227 100
Rue Crufer, 3A - Francorchamps 4970


V-9132373

Powered by Imust.be Verviers SE LOGUER
FILTRE A PARTICULES
PROMO
NEWS
A SAVOIR
CONTACT